El 3 de gener del 1988, el Casal Corpus Grup de Teatre van fer la primera representació. Un grup de 13 infants van interpretar ‘Els pastorets del ferrer Magí’ en una sala de la parròquia de Corpus Christi. Tot va començar quan mossèn Tort va fer una crida per donar vida als locals de sota la parròquia i així va néixer el grup de teatre. Després de tres dècades, han passat a ser 75 socis i acaben de fer la funció número 500. La Montse Millà, presidenta del Casal Corpus Grup de Teatre, explica que en aquest temps han format una pinya, gairebé com una família “encara ens nodrim d’aquest grup d’amics i d’aquest grup de gent que vam començar aixecant la porta. Són moltes satisfaccions, moltes i això és el que ens mou, jo vaig pujar a un escenari amb tres anys i no n’he baixat mai”.

En aquest temps les coses han evolucionat. Per exemple, el vestuari i l’escenografia. Explica l’Amèlia Ricós, del Casal Corpus, que als inicis eren “les mares que ho feien i els decorats també els feien les mares, que al principi feien decorats de paper, que no eren corporis”. De seguida, l’escenografia es va fer més real i, en moltes ocasions, s’han llogat els vestits segons les dificultats de l’espectacle. Tot i que han fet moltes representacions en 30 anys, algunes com ‘El diari d’Ana Frank’, ‘Jesucrist Superstar’ o ‘La rambla de les floristes’ han marcat aquest grup amateur.

Des de fa cinc anys, però, el Casal Corpus s’ha quedat sense sala pròpia, ja que les noves normatives no els permetien continuar als baixos de la parròquia. Per això, des d’aleshores, fan les seves funcions a la també gracienca Sala Montseny. Tot i això, continuen demanant un espai propi per poder seguir sumant anys i representacions.