Els ciclistes ja poden circular pel nou carril bici de l'avinguda de la Reina Maria Cristina. De moment, són poc més de 250 metres de vial que no acaben de convèncer els usuaris. Marcelo Fernández ciclista “Es molt curtet, és millor anar per la dreta i surts millor per la dreta i no t'has de creuar. Ho trobo malament, clar” Catalina Doblas ciclista “ Si no es comunica amb un altre carril bici és com un carreró sense sortida.” Els que estan una mica més satisfets són els turistes, que aprofiten el carril per fer la fotografia perfecta. Philippe Pezeshknejad turista “No he vist cap bicicleta per ara i centra perfectament el palau.” Segons el districte, aquest vial és només un primer pas per fer una xarxa de carrils bici a la zona. La intenció de l'Ajuntament és donar-li continuïtat per la muntanya de Montjuïc i la plaça d’Espanya abans que acabi el mandat.

Fa pocs dies que es va inaugurar el carril bici de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i ja genera opinions molt diverses. Els ciclistes afirmen que és molt curt i en ocasions perillós. “És més fàcil anar pel lateral dret perquè així no t’has de creuar quan vols sortir”, assegura Marcelo Fernàndez. Altres usuaris de la bicicleta demanen que tingui connexió amb altres carrils perquè sinó és un carreró sense sortida. “Per mi el més important és que es faci un vial per a ciclistes a la plaça d’Espanya perquè és el tros més perillós”, diu Catalina Doblas.

A l’altra cara de la moneda hi ha els turistes que veuen el aquest carril de 250 metres de llarg, un espai ideal per fer una bona foto del Museu Nacional d’Art de Catalunya. “Jo no veig cap bici i centra perfectament el palau”, diu Philippe Pezeshknejad.

Primer pas

Des de l’Ajuntament, afirmen que el carril bici de l’avinguda de la Reina Maria Cristina és només un primer pas per transformar la mobilitat al districte. La intenció és donar-li continuïtat per la muntanya de Montjuïc i la plaça d’Espanya abans que acabi el mandat.