Des del 1994 i fins al 2014 el carrer dels Pescadors es va engalanar cada any, però la manca de relleu generacional va posar fi a aquesta tradició, que ara sembla que torna. Després de dos anys d’aturada, els veïns l’han tornat a decorar per recuperar la tradició i també per recordar una veïna ja desapareguda: Emília Llorca, una líder veïnal que va morir fa pocs anys. “Per tornar a engalanar el carrer vam pensar que una bona manera era fer-ho com ho vam fer la primera vegada, amb el mateix decorat. És també un homenatge a l’Emília Llorca, una persona que sempre va estar lluitant per aconseguir millores per als veïns”, explica la veïna María Luz Pérez.

 Nous carrers s’hi apunten

El carrer del Baluard mostra també aquests dies un aspecte singular. L’han envaït els minions. Els veïns fa cinc anys consecutius que canvien la imatge de les façanes i balcons. Edu Isaac explica que “ho fem perquè és tradició, fas barri, però també perquè ens ajuda a nosaltres a comunicar-nos els uns amb els altres, i molts cops el que no dius creuant-te al matí, ho pots dir aquí amb una cervesa o amb una botifarra”.

El carrer de Sant Elm és el més novell a seguir aquesta tradició. Va començar l’any passat a iniciativa d’una veïna que va arribar d’Andalusia i que tot que hi viu fa només tres anys vol recuperar aquesta festa. Raquel Quesada assegura que “s’ha d’estar una mica boig per ficar-te en aquests embolics, però bé, quan ho fas amb gust… com es diu, càrrega que plau no pesa. Amb molta passió i amb moltes ganes, i convido tots els veïns que s’animin a recuperar la tradició”.

Fins diumenge vinent sou a temps de gaudir d’aquests tres carrers engalanats de la Barceloneta, que a més de begudes i menjar també han preparat activitats per a tots els públics.