Durant els últims nou anys, la Fundació Festa Major de Gràcia i l’Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Joanic han gestionat conjuntament la festa major a la plaça. Aquest any, però, la fundació ha decidit tornar al model de festa que s’hi havia fet antigament. Eren diverses entitats, i no una de sola, les que organitzaven cada vespre i nit les activitats de la festa. A més, asseguren que cap associació de comerciants no s’encarrega de l’organització d’un espai o carrer de festa major com s’estava fent fins ara a Joanic. Per fer-ho, cal adherir-se a la festa major, seguint els requisits establerts en el reglament per ser un espai de festa, entre els quals hi ha que es guarneixi.

L’Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Joanic no està d’acord amb la nova proposta. Denuncien que s’ha prescindit d’ells sense previ avís. Per això demanen al districte que es reuneixi amb totes dues parts per trobar una solució. Esperen de cara a l’any vinent tornar a organitzar les activitats i recuperar-ne així com la festa de l’escuma o les havaneres, que enguany no es faran. Mentrestant, han començat una recollida de signatures per fer pressió i ja en tenen més de 500.

Les nits a Joanic seran temàtiques

La Fundació Festa Major de Gràcia, per la seva banda, assegura que l’associació de veïns i comerciants pot participar en la programació de la festa com ho fan la resta d’entitats, buscant un encaix en el nou model de festa de la plaça d’en Joanic: durant el dia hi haurà les activitats de caràcter social que sempre han caracteritzat la festa major de la plaça; i els vespres i nits seran temàtics, enguany giraran entorn de la dansa, per això hi participaran entitats i escoles de dansa del districte.