Fa temps que els veïns dels carrers del Portell i el Camí de Can Móra, del barri del Coll, demanen que es millori la mobilitat. Des de l’estiu, primer de manera provisional, i ara definitiva, s’hi han instal·lat nous senyals de trànsit. Al Camí de Can Móra es prohibeix l’aparcament i només es permet a veïns i serveis l’accés de vehicles. Aquesta actuació ha funcionat per evitar els cotxes aparcats en aquesta via, però els veïns asseguren que queda molt per fer.

El Camí de Can Móra té senyals continus que prohibeixen aparcar, també indicacions que només està permès el pas de vehicles de serveis i de veïns. Aquests indicadors han aconseguit que no s’aparqui al Camí de Can Móra, una reivindicació veïnal per mantenir la pacificació d’aquesta via. El conseller del districte de Gràcia, Robert Soro, diu que aquesta actuació ha millorat la mobilitat: “S’havia identificat com un dels punts negres del barri, es reforça el senyal, es reforça la campanya informativa segons la qual en aquest espai està prohibit aparcar i ara tenim un carrer pacificat, un camí escolar per on no passen cotxes.”

Tot i aquesta millora, els veïns asseguren que continuen circulant vehicles tot i la prohibició. Sobretot passa a les entrades i sortides dels centres educatius i quan funciona l’equipament esportiu de l’Escola Virolai els caps de setmana. A més, el problema amb els vehicles continua al carrer del Portell, una via que s’enllaça amb el Camí de Can Móra, que és un cul de sac. Al Portell, els veïns asseguren que no s’ha fet res, i continuen els problemes per accedir a les porteries. Per la Jezzy Norma Tufinio, veïna, “l’aparcament dels cotxes està pràcticament en la mateixa porteria i no hi ha accés ni per passar amb els carros de la compra, ni amb els cotxets dels bebès.” Per això, demanen posar pilones per alliberar l’espai dels accessos als habitatges, senyalitzar les places d’aparcament i fer el carrer del Portell d’una única direcció. Amb aquestes mesures creuen que es milloraria en seguretat. El Santi Martínez, veí,  creu que “és com supercontraproduent passar d’una zona en què no hi ha cotxes, tot i que s’hi circuli encara, a una zona amb clara circulació, a més de doble direcció”.

Els veïns i el districte de Gràcia treballen a la Comissió d’Urbanisme del Coll per buscar millores en el conjunt de la mobilitat d’aquest barri de muntanya. Tot i això, s’intenta trobar solucions a problemes concrets com els senyals del Camí de Can Móra. Ara, el veïnat espera que es faci més informació i s’actuï al carrer del Portell.