L’octubre passat Transports Metropolitans de Barcelona va augmentar la freqüència de pas del Bus del Barri 111 a cada quart d’hora els caps de setmana i festius. Aquesta mesura responia a la demanda de transport per pujar del Peu del Funicular (Vallvidrera) al cim del Tibidabo. Aquesta millora fa un mes que s’ha aplicat, també, entre setmana. Tot i això els veïns reclamen que els busos passin més sovint, sobretot a partir del maig, quan el turisme s’incrementi. Francisca Graells, veïna de la Colònia del Tibidabo:

“Si anem a Vallvidrera amb l’autobús a buscar el diari els dissabtes no podem tornar a pujar. En cotxe, està col·lapsada la carretera i el bus va ple.”

Els veïns denuncien que “és un perill que els autobusos vagin tan plens per la carretera que porta al cim de la muntanya”. Per la seva banda, TMB assegura que aquest recorregut no el pot fer un vehicle amb més capacitat.

Transport fins a les 21.15 h

Els veïns demanen que l’horari del Bus del Barri s’allargui perquè és l’únic mitjà de transport que tenen per arribar a casa seva, tal com explica Alexandra Kyvik, veïna de la Colònia del Tibidabo: “A les 21.15 h ja no hi ha bus i he de pujar caminant. Hi ha porcs senglars, està fosc i a vegades fa por. No hauria de ser així, ens haurien de tractar igual que a qualsevol altre barri”.

Un altre problema són les cues de cotxes particulars que es creen a la carretera de Vallvidrera al Tibidabo per accedir al pàrquing del parc d’atraccions els caps de setmana i que els dificulten el pas per arribar o marxar de casa. Per això, els veïns de la zona demanen que la Guàrdia Urbana gestioni els embussos, ja que el parc no té autoritat per fer-ho.