Els Amics de la Gent Gran volen apoderar i millorar la qualitat de vida de la gent gran amb activitats com La bufanda de la iaia. La iniciativa, que convida a teixir en companyia, s’ha organitzat al Centre Cívic Vil·la Urània.

El Centre Cívic Vil·la Urània ha acollit per primera vegada La bufanda de la iaia, una activitat dels Amics de la Gent Gran que es fa en equipaments públics dels districtes dos cops l’any. La trobada és més que una reunió per teixir plegades. És fer mitja i ganxet en companyia perquè les àvies no se sentin soles i passin una tarda entretinguda. La Isabel Linares és una de les usuàries: “M’agrada fer mitja i em distreu, està molt bé. A més, de pas aprens i no estàs inactiva perquè sinó a casa no fas res més que veure la televisió”.

“Això no es paga amb diners”

La Núria Ramon, voluntària d’Amics de la Gent Gran, explica que “a les ciutats grans entre la por que tenen de sortir de casa, la poca mobilitat i problemes de molt tipus, la gent gran es queda a casa i no té relació amb ningú”. Per això, l’entitat organitza activitats com aquesta, en què es berena i es teixeixen bufandes que després es vendran en mercats solidaris i al seu web.

A més de La bufanda de la iaia, els Amics de la Gent Gran visiten periòdicament a casa seva una cinquantena d’usuaris de la ciutat, com l’Elisa Riba: “venen dues hores cada setmana, et fan enraonar, et fan companyia als que estem sols, això no es paga amb diners.”