Gràcia acull un nou espai de trobada per als ciclistes urbans, el Koos by BikeTech. Fa més d’una dècada que aquesta botiga es va instal·lar a Gràcia, tot i que durant els últims quatre anys ha estat en unes altres mans. Ara, el propietari inicial torna a estar al capdavant del negoci amb moltes iniciatives relacionades amb el ciclisme urbà.

L’any 2001, el Koos Kroon va arribar d’Holanda a la Vila de Gràcia amb les seves bicicletes. Al seu país aquest mitjà de transport estava totalment integrat i aquí es va sorprendre que la ciutat no estava preparada per als ciclistes, ni les bicis urbanes havien arribat. Per això, va decidir muntar la botiga i importar-ne. El Koos Kroon, de Koos by Bike Tech, explica la sorpresa inicial: “Els veïns ho deien, deien ‘aquestes bicicletes estranyes’, perquè tot eren bicicletes que no eren ni Mountain Bike ni de carretera. Jo portava bicicletes que coneixia del meu país, bicicletes holandeses, bicis de càrrega, plegables, tot tipus de bicicletes que aquí encara no estaven gaire vistes.”

Després de 16 anys, assegura que la ciutat ha canviat molt, treballant un urbanisme més apropiat per als ciclistes i que ara és totalment habitual veure bicicletes urbanes pel carrer. Tot i això, creu que encara cal assessorament, ja que molts usuaris arriben buscant quina és la bici adequada per les seves rutes. Per això, després de quatre anys fora de Barcelona, el Koos ha reprès el projecte amb la idea de convertir l’espai —a més de botiga i taller— en un lloc de trobada per la comunitat ciclista urbana.

Dijous a la tarda, trobades ciclistes

El nou nom, Koos by Bike Tech, posa èmfasi en el nom del propietari, ja que assegura que va ser l’introductor d’aquest tipus de bicis urbanes, plegables a la ciutat i que s’ha convertit en un referent d’aquest sector. La idea és que els dijous de 19 a 21 h la botiga —al carrer de Terol, 30— es converteixi en un espai per convertir experiències, traçar rutes ciclistes, xerrar i escoltar música. A més, se seguiran organitzant rutes per ciclistes urbans.