La Biblioteca la Sagrera-Marina Clotet fa un any aproximadament que treballa per incrementar el fons de documents en música electrònica. Segons explica Xavi Santamaría, auxiliar de la biblioteca, aquesta és una especialització que no existeix en cap altra biblioteca de la ciutat i van començar per separar els CD de música electrònica que ja tenia l’equipament.

Un fons en creixement

El fons de música electrònica actualment inclou més de 200 CD de diferents estils de música electrònica, uns 30 llibres especialitzats, alguns en anglès, revistes del sector com ‘Wire’ i uns 25 vinils. Segons Santamaría, són documents que no són fàcils de trobar. Hi ha des de clàssics, fins a les darreres novetats d’estils com ara el techno, el house, el disco, la IDM o el drum-and-bass. Els vinils també es poden agafar en préstec i retornar a la mateixa biblioteca. L’equipament destina un 40 % del pressupost dedicat a la música a l’estil electrònic.

La biblioteca també té diferents punts d’escolta de CD i, properament, adquiriran un tocadiscos.

L’especialització atreu nous usuaris

L’equip de professionals de la biblioteca s’ha adonat que aquesta especialització ha atret nous usuaris a l’equipament. Persones d’entre 30 i 40 anys han agafat en préstec vinils i altres documents de música electrònica. Xavi Santamaría també puntualitza que algunes d’aquestes persones venen d’altres indrets de la ciutat.

Activitats sobre música electrònica

La biblioteca també organitza un cicle de conferències temàtiques per a aquest trimestre. Sota el nom de Finestres de Música Electrònica hi haurà quatre xerrades sobre diverses parts de la història de la música electrònica. La propera sessió, la segona, serà el divendres 27 d’octubre a la tarda i portarà per títol “Chicago vs. Detroit. House vs. Techno”.

Els perfils de Spotify i de Facebook de l’equipament també fan difusió de l’especialització. Hi ha llistes de reproducció de novetats, recomanacions i llistes temàtiques.