Se celebra per primera vegada a Catalunya un esdeveniment de divulgació científica per a tots els públics. BCNspiracy organitza 14 xerrades de 10 minuts, en què s’expliquen de forma assequible i dinàmica temes científics punters. “Quedava Catalunya pendent. Per què Barcelona amb tot el potencial científic, divulgatiu, no està fent un esdeveniment així?”, explica Pablo Ortiz, coordinador de BCNspiracy, projecte sorgit del basc Naukas.

Les xerrades seran sobre ciència relacionada amb la societat, com la neuroeducació o la geologia urbana, com la ponent Raquel Vallejo, que parlarà sobre la geologia de carrer: “Per fer-ho explico la vivència d’un dia, com si marxés un dissabte a fer una volta per Barcelona i així pogués anar estudiant o dient totes les pedres ornamentals que em vaig trobant per les façanes”.

També hi haurà ponències en relació amb la ciència propera, amb temes com la vida i la mort i temes de la ciència futurista amb xerrades sobre la neurociència o la neurolingüística.

Reivindicar la ciència

L’objectiu de BCNspiracy no és només el de desmitificar que la ciència és complicada i avorrida sinó també donar eines a la ciutadania per tenir esperit crític entorn de a la ciència i reivindicar-ne la importància. “Com a científics, un dels problemes que ens trobem és que la societat està molt desconnectada del món científic i actes com aquest, jornades com aquesta permeten explicar d’una manera planera tot allò que estem fent”, conclou Oriol Iborra, ponent de BCNspiracy.

Per poder assistir-hi es podrà fer el mateix dissabte, 30, a les 10.30 h amb l’entrada general del CosmoCaixa.