El professor Josep Maria Monferrer, al capdavant de l’Arxiu Històric del Camp de la Bota i la Mina, presenta una sèrie de fotografies per il·lustrar el paper que va tenir l’educació al barri de barraques que s’ubicava a la platja, a la frontera entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs. S’hi van aplicar mètodes innovadors que van permetre arribar a un gran nombre de nens en una zona amb un grau elevat d’analfabetisme i atur.

Just on ara hi ha el Museu Blau i el recinte del Fòrum abans hi havia un barri de barraques ubicat a la platja, el Camp de la Bota. Durant els anys  50, 60 i 70 hi van viure moltes famílies en cases autoconstruïdes. Les infraestructures i els equipaments eren pràcticament inexistents i no n’hi hauria hagut si no fos per iniciatives de persones com l’escolapi Francesc Botell, que va treballar per escolaritzar els nens de la zona.

Voluntaris com el professor Josep Maria Monferrer van continuar la tasca de Botell quan va ser empresonat per revolucionari. Ara, reivindica la feina feta en aquells temps amb imatges de l’entitat que presideix,  l’Arxiu Històric del Camp de la Bota i la Mina. La mostra també critica com es van reallotjar els veïns del barri de barraques ja que, considera, ha tingut conseqüències negatives en l’àmbit social.

Quan finalitzi el seu pas pel Museu Blau, la mostra passarà per altres espais. La propera parada serà l’Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals.