La iniciativa vol promoure l’activitat física i el benestar físic, psicològic i social de les persones adultes. Hi ha dos punts de trobada, un a cada barri: davant del CAP Bon Pastor i a la plaça del Baró de Viver. Els participants poden venir amb el seu gos o, si no en tenen, poden passejar els gossos de teràpia assistida. La participació dels animals millora el benestar emocional dels usuaris i la seva autoestima alhora que fomenta la socialització amb altres persones. Teresa Casas, tècnica d’intervencions assistides amb animals del CETAC, explica que la participació dels gossos dona un sentit a l’activitat, una vocació de servei i alhora fomenta que s’estableixin vincles.

Un projecte pilot

El projecte va arrencar a l’abril i s’allargarà fins a finals de novembre. Llanos Roldán, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, assegura que l’objectiu és promoure el benestar físic, mental i social de la gent del barri. “L’activitat està dirigida als veïns del Bon Pastor i Baró de Viver, tot i això estem oberts a gent d’altres barris”, destaca. Aquesta activitat és una prova pilot i quan finalitzi es valorarà fer-ne una segona edició i també si s’ha de fer a altres zones de la ciutat.

L’activitat és oberta i gratuïta però cal inscripció prèvia. El circuit i velocitat de les caminades s’adapten a les característiques i la demanda dels participants. Les inscripcions es poden fer als centres cívics del Bon Pastor i Baró de Viver i al Centre Esportiu Municipal Bon Pastor.