L’equipament treballa sota un model de gestió comunitària que estableix un treball en xarxa de les entitats i el veïnat, que fomenta la participació. Xavi Serrà, membre de la Federació d’Entitats Socioculturals i de Lleure de Sant Andreu de Palomar, que gestiona l’espai juntament amb altres entitats, assegura que L’Harmonia és un equipament en canvi constant que ha anat evolucionant durant aquests anys. “Hem viscut un creixement exponencial tant en gent que té ganes de participar, com en comissions de treball, que han passat de quatre a sis”, explica Serrà.

L’Ateneu l’Harmonia està destinat a acollir i desenvolupar activitats adreçades a les entitats i els veïns per aconseguir un Sant Andreu de Palomar més participatiu. L’aniversari ha servit per fer balanç i repensar l’àmbit dels cursos i tallers amb l’objectiu de crear una xarxa de coneixement, que fomenti la creació d’activitats que tinguin un retorn comunitari. Tot plegat, cercant el consens i la màxima participació per part de persones, entitats i col·lectius del barri.

Actes de celebració

Dissabte, 30 setembre, se’n farà la festa d’aniversari a la seu de l’Ateneu l’Harmonia, que arrencarà amb una activitat infantil al matí. Al migdia tindrà lloc un dinar de sobrats, que consisteix a fer un àpat en què s’aprofita el menjar i s’evita el malbaratament d’uns 300 kg d’aliments descartats d’una vintena de comerços del barri. A la tarda es faran unes olimpíades populars i al vespre la jornada d’aniversari tancarà amb un concert a càrrec del grup de ritmes balcànics i llatins Balkumbia.