Carolina del Corral, Sara Giménez, Miriam Lidueña i Miriam San José, estudiants de segon de batxillerat dels Salesians de Sarrià, han ideat el prototip d’aplicació Take This Way. La idea va sorgir de la pròpia necessitat de compartir els viatges de la targeta de transport públic. Les estudiants han dedicat el treball de recerca a la creació d’aquesta aplicació, que permetria compartir els viatges i comprar targetes mitjançant l’app, a més de pagar a través del mòbil, tal com explica Carolina del Corral: “La societat d’avui en dia sempre anem amb el mòbil a tot arreu: doncs al transport públic simplement tens el mòbil, cliques a l’aplicació, passes pel lector i ja has pagat”.

L’aplicació Take This Way disposaria de tecnologia NFC, mitjançant la qual es podria pagar apropant el telèfon mòbil a les màquines de validació de les diverses estacions i parades. Es tracta d’un sistema que ja s’ha implementat al transport públic de València.

El projecte va quedar finalista al concurs Repte Emprèn de La Caixa i les quatre alumnes estan treballant en la incubadora de projectes per poder desenvolupar i fer tangible la idea. Estudiants del grau superior d’informàtica dels Salesians de Sarrià s’encarreguen de desenvolupar l’aplicació, que esperen que algun dia s’arribi a implementar.