Després d’uns mesos d’incertesa, l’Ajuntament  ha anunciat que el comprarà per un milió d’euros a l’entitat bancària que el tenia en propietat. Un total de 800.000 euros sortiran del pressupost de l’Àrea de Drets Socials i 200.000 aniran a càrrec del districte d’Horta-Guinardó.

Des del Consistori consideren que és un preu bo per les característiques de l’immoble, a tocar de la plaça d’Eivissa, amb quatre plantes i 881 metres quadrats. Adverteixen, però, que probablement hauria pogut ser inferior si la Generalitat hagués exercit els seus drets com a usufructuària del testament de l’anterior propietari de l’edifici que el va llegar a un ús cultural. Mercedes Vidal, regidora d’Horta-Guinardó, afirma: “Ens hagués agradat més que la Generalitat hagués fet servir el seu usdefruit, hagués estat encara més barat per les administracions”.

Mantenir l’autogestió

Les prop de 25 entitats que fins ara n’han fet ús , principalment juvenils, s’han organitzat en una plataforma per reclamar de preservar l’espai. Ara que ho han aconseguit volen assegurar que el continuaran gestionant. Quedarà per a un següent mandat la remodelació de l’edifici. Caldrà veure, també, què es fa aleshores amb els dos pisos on viuen famílies dintre el bloc. Podrien esdevenir habitatges socials.