La Colla Gegantera de Sarrià compleix 30 anys. Es va crear l’any 1987 amb el naixement de la Laieta i el Gervasi, els dos gegants del districte. Actualment té set gegants i dos capgrossos i vol un gegant petit per als nens. L’entitat aplega unes 50 persones, que demanen un local al barri.

El Gervasi i la Laieta representen una parella de pagesos vestits de diumenge. El seu fill, el Blauet, vesteix amb motxilla i mocador blau al coll perquè és del Centre Excursionista els Blaus, entitat sarrianenca. Fa 20 anys que la família de gegants s’ha anat ampliant i actualment hi ha set gegants i dos capgrossos.

Tot i que el Gervasi i la Laieta marquen l’inici de la colla, els gegants de dues cares són encara més antics. Quan es van construir pesaven 80 quilos, després de passar una llarga temporada en un túnel, la colla els va voler recuperar i fa set anys van fer una reproducció del gegant i la geganta de dues cares. Segons Eva Iglesias, secretària de la colla gegantera, aquestes figures fan una crítica social: 

“Uns gegants amb dues cares: la cara pobra i la cara rica, el que hi ha hagut sempre a Sarrià: els treballadors que venen a treballar que viuen aquí i gent adinerada que s’instal·la a Sarrià. Els deien trencacolls, dels que pesaven, pesaven més de 80 quilos aquests gegants.”

L’entitat està formada per unes 50 persones i una bona part són nens. Actualment estan instal·lats a la seu del districte però sempre depenen de la Guàrdia Urbana, per això han demanat un local. L’Ajuntament els ha ofert compartir el local del carrer de Canet, 22, amb quatre entitats més. “És un lloc molt petit, no és una casa de cultura. En altres barris hi ha una casa de cultura on estan els gegants, els dracs, totes les figures de cultura. Si entrem tots els gegants, ja no entra més gent en aquella casa”, es queixa Maria Venegas, presidenta dels Gegants de Sarrià.

La intenció de la colla gegantera és ampliar la família de figures amb un gegantó, un gegant petit que puguin portar els nens. Cada vegada hi ha més criatures a la colla i només hi ha dos capgrossos, per aquest motiu estan dissenyant i pensant la creació d’un gegant que puguin portar els nens.