13 homes. 13 periquitos i 13 granotes. En la història recent, 13 jugadors han vestit la samarreta blanc-i-blava de l’Espanyol i la blaugrana del Llevant. Mora i Cavallero són els únics porters que han estat sota pals amb els dos equips. I la majoria de jugadors de camp han arribat a l’Espanyol després d’una etapa al Ciutat de València. Sergio García va provar sort amb el Llevant abans de guanyar-se el cor de l’afició blanc-i-blava. I com ell, altres davanters. L’olfacte golejador de Stuani i Caicedo va coincidir amb els granota la temporada 2010-2011. L’uruguaià i l’equatorià també van compartir vestidor a l’Espanyol. Més desapercebut va passar Jofre Mateu. Ascens a Primera amb el Llevant i una temporada amb poc protagonisme a l’Espanyol amb Lotina a la banqueta. Un doblet en Copa contra el Cadis va ser el moment àlgid del davanter.

El Llevant i l’Espanyol també han compartit gustos a la sala de màquines. El múscul de Javi Fuego i Pape Diop ha donat consistència als dos conjunts al mig del camp.

I en el trajecte invers, Barcelona-València, també hi ha uns quants exemples. Kalu Uche va sumar 11 gols vestit d’un i altre equip. Valdo també va defensar els colors dels dos clubs. Tres jugadors van decidir posar rumb al Ciutat de València a les acaballes de la seva carrera. Òscar Serrano va debutar a Primera amb l’Espanyol i va jugar els seus últims minuts amb el Llevant. I acabem amb dos mites. Sergio González es va retirar amb el Llevant i uns anys després ho va fer Joan Verdú. Dos mags de la pilota que han pogut gaudir dos equips que aquest diumenge es veuran les cares.