Acció Riera Baixa assegura que n’estan “fins als ovaris“. És el que ha expressat l’entitat en un comunicat que han fet públic aquest dijous, en què denuncia que al Raval hi ha problemes greus de seguretat i convivència. Explica que a la confluència del carrer de la Riera Baixa amb el d’Hospital s’hi concentren homes que porten armes blanques i es dediquen a robar i fer compravenda de productes robats, cosa que fa “la vida impossible” al veïnat.

Va ser precisament en aquest punt on va morir apunyalat un home el 7 d’octubre. “Una tragèdia que tard o d’hora havia de passar“, diuen els veïns en el comunicat.

Expliquen que sovint hi ha robatoris als mateixos veïns, molts amb violència, especialment les dones i les persones LGTBI. “És un punt molt conflictiu des de fa molt de temps i hi ha un problema molt greu de gènere: de cada 10 robatoris, nou són a dones”, explica Santi González, portaveu de l’entitat, al programa ‘bàsics‘. Diu, de fet, que moltes dones del barri han deixat de sortir al carrer quan tanquen els comerços.

Entrevista a Santi González, portaveu d’Acció Riera Baixa

Entrevista completa

Més recursos contra la pobresa

González explica que la violència i la delinqüència que hi ha al barri del Raval estan vinculades a la pobresa i en culpa les administracions. Assegura que si es dediqués als serveis socials i a garantir drets bàsics com l’habitatge el que s’inverteix en la candidatura de la ciutat als Jocs Olímplics d’Hivern o al MWC “el Raval seria un lloc millor“: “Traiem tots els recursos que donem a la gent que ja és rica i donem una solució a les veïnes“, diu.

Paella popular cada dissabte

Per tal que el veïnat pugui recuperar l’espai públic de manera segura Acció Riera Baixa ha decidit organitzar diverses accions. La primera, el dissabte 23 d’octubre, quan es reprendran les paelles populars que ja celebraven setmanalment abans de la pandèmia.