L’oposició d’alguns veïns del carrer del Japó a l’obertura d’un centre de culte islàmic es justifica en arguments com que la localització no és adequada. Consideren que la via és petita i que es generaran problemes de mobilitat i de soroll quan entri en funcionament la mesquita, que té un aforament per al voltant d’un centenar de persones. Altres veïns opinen que hi ha altres exemples al mateix barri que desmunten aquests arguments.

A menys de 100 metres de la futura mesquita, al carrer de Sant Francesc Xavier, fa només uns mesos que ha obert un altre centre, en aquest cas de culte evangèlic. L’entrada es troba en una vorera de dimensions similars a les del carrer del Japó i “en canvi, aquest centre no ha generat cap protesta dels veïns”, segons Jordi Foix, membre de la Xarxa Nou Barris Acull. Per ell, aquest tipus de locals, “si compleixen les normatives, tenen tot el dret a instal·lar-s’hi”. Foix conclou que només hi ha conflicte “quan es parla de centres islàmics”.

L’obertura de la mesquita ha generat divisió entre alguns veïns i mobilitzacions des de fa mesos, l’última, convocada per grups d’extrema dreta va ser suspesa. Albert Recio, de l’Associació de Veïns Prosperitat, explica que la mateixa comunitat que ara vol obrir la mesquita du a terme les oracions des de fa dos anys en un local públic de la via Júlia, i “l’experiència ens diu que no generen més soroll que altres activitats”.