Davant la recuperació turística a la ciutat per Setmana Santa, una organització de veïns treballa per difondre missatges conscienciadors a favor de la desturistització de la ciutat i de la seva economia. En una entrevista al programa ‘bàsics’ de betevé, Dani Pardo, de l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic, ha explicat que per a aquest estiu la plataforma veïnal treballarà “per conscienciar a favor del decreixement”.

“Tal com estan les coses no ens queda cap altra opció que posar en circulació certes idees per explicar a la gent què està passant”, ha afirmat Pardo, que ha afirmat que els turistes no són els culpables finals del model turístic de la ciutat, sinó els sectors privats que “fan diners per la seva butxaca” i “fan negoci amb un model que empitjora automàticament la vida als barris”.

“Desestacionalitzant no tindrem ni un moment de calma a la ciutat”

Preguntat sobre la proposta del consorci Turisme de Barcelona de dispersar el turisme i desestacionalitzar-lo, a través d’oferir noves experiències o visites en altres indrets de Catalunya per als repetidors, Pardo s’hi ha posicionat en contra. “Si es desestacionalitza el calendari de turisme no tindrem ni un moment de calma a la ciutat”m ha apuntat.

En aquest sentit, en nom de l’Assemblea ha insistit que cal diversificar l’economia cap a altres sectors que no siguin el turístic, i “posar més en valor l’economia local i no tant la global”.

“La regidoria de Ciutat Vella no hauria de ser naïf”

Sobre les piulades del regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassaque ha titllat les aglomeracions d’aquesta Setmana Santa d’”insuportables”, el portaveu considera que “semblen naïfs o innocents, perquè no es tradueixen en iniciatives per frenar el turisme al barri”.