Els segons pressupostos participatius de Barcelona registren 1.737 propostes en la fase inicial del procés. Es tracta de propostes impulsades per veïns i entitats per als barris i districtes de la ciutat, amb l’objectiu d’aconseguir part dels 30 milions d’euros que l’Ajuntament té previst destinar a aquestes iniciatives ciutadanes. Al bàsics hem parlat amb diferents impulsors de propostes als pressupostos participatius.

Joan Carles Burriel, vinculat a la pràctica de l’hoquei, ha presentat dues propostes al Guinardó vinculades a l’esport: la remodelació i cobertura de les pistes esportives del carrer de Gènova i la millora de la pista d’hoquei del recinte esportiu de la Clota.

Una altra iniciativa és la instal·lació d’un punt net per a autocaravanes per evitar l’abandonament de residus a l’espai públic a Sants-Montjuïc i a Sant Andreu. La proposta l’ha presentada Jesús Zarco d’Acavanza.

La recuperació low cost del Tramvia Blau (sense vincular-lo a la reforma de la plaça de Kennedy). Una reivindicació que fa Jordi Castellà amb una proposta econòmicament fàcil.

L’entitat Eixample Respira planteja tres idees vinculades a millorar la qualitat de vida al districte. Proposen la instal·lació de radars acústics al carrer de Rosselló i de Lepant, també impulsen la recuperació dels xamfrans, reconvertint-los per donar prioritat a les persones i, finalment, proposen segregar el carril bici del carrer d’Aragó entre el de Casanova i el de Tarragona.

La votació definitiva, a l’abril

Un cop presentades les propostes, ara l’Ajuntament comprovarà que compleixen els requisits tècnics. Si ho fan, se sotmetran a una primera votació (del 17 al 21 de febrer) per escollir els 25 projectes prioritaris de cada districte. Els que superin aquesta fase, es definiran tècnicament i es tornaran a portar a votació, ara la definitiva, del 6 a l’11 d’abril. Les votacions es faran a través de la plataforma Decidim.Barcelona.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a