Barcelona ha estat escollida per acollir la gala de lliurament de les estrelles Michelin 2024. L’acte se celebrarà el 28 de novembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). En una entrevista al programa ‘bàsics’, el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha considerat que la tria de Barcelona per part de l’organització és “un reconeixement a la marca que resisteix, la gent està molt contenta de venir”. Segons Torres, també és una oportunitat per potenciar Barcelona com a destinació de turisme gastronòmic.

L’esdeveniment l’han anunciat aquest dimarts els responsables de la Guia Michelin, juntament amb Torres i el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé. El president de Turisme de Barcelona no ha concretat com serà l’acte: “Segur que hi haurà ambient gastronòmic, ara toca treballar-hi. La voluntat és reivindicar la nostra gastronomia. Hem d’aprofitar l’esdeveniment per prestigiar no només els restaurants amb estrelles sinó tots”.

“Madrid va bé, però Barcelona va molt bé”

Torres ha volgut rebutjar el discurs pessimista que en alguns sectors es dona sobre com està la ciutat en comparació amb altres capitals com Madrid: “Des de fora ens veuen molt bé. Madrid va molt bé però sembla que això ha de voler dir que nosaltres anem malament. Madrid va bé i Barcelona va molt bé”. El responsable de Turisme ha dit que les xifres de turistes a la ciutat estan molt properes a les que hi havia abans de la pandèmia i ha reivindicat que la despesa mitjana per visitant és superior.

Busos turístics al port per recollir i repartir creueristes

També ha apuntat alguns canvis que s’estan estudiant d’acord amb la Generalitat i l’Ajuntament per evitar les aglomeracions de creueristes “que pugen i baixen per la Rambla donant sensació d’invasió”. Ha dit que la solució encara és embrionària però ha assenyalat la possibilitat que els busos turístics puguin accedir a la zona del port i “puguin repartir els visitants per altres punts de la ciutat”. Torres ha admès que és una decisió que es prendrà ja en el proper mandat.

“La percepció de seguretat ha de millorar”

En preguntar-li sobre els robatoris que els darrers dies hi ha hagut en hotels de la ciutat, Torres ha dit que la seguretat “ha de millorar clarament”. Tot i reconèixer que hi ha senyals de millora i que la ciutat “no és considerada com a insegura”, creu que cal fer un esforç “perquè la percepció de seguretat s’incrementi”.