La pastisseria Canal del carrer de Muntaner ha tornat a coronar-se amb el millor croissant de mantega de tot l’estat. El pastisser Toni Vera va guanyar el premi el 2016, el 2019 i aquest 2022. El Gremi de Pastisseria de Barcelona organitza el concurs, que enguany ha arribat a la quinzena edició. El jurat no ho ha tingut fàcil, perquè ha rebut les propostes de 54 pastissers arribats de diverses ciutats espanyoles. Cadascun d’ells ha presentat 12 croissants, que el jurat ha tastat i avaluat.
Al ‘bàsics’ hem parlat del premi i d’aquesta delictessen amb Lluís Estrada Canal, fill de la propietaria Mercè Canal, de la pastisseria Canal. El pastisser ha explicat que treballen amb llevats naturals, i per això “el procés d’elaboració s’allarga tres dies. És elaborat i difícil”. Per aconseguir el millor croissant cal tenir sota control diversos aspectes, i el que puntua el jurat són el pes, l’aspecte, la posició dels alvèols, i finalment, el gust”, ha apuntat Estrada.
Com que no és el primer cop que reben aquesta distinció, la pastisseria preveu que les vendes notaran un lleuger augment fins a nadal com a conseqüència del premi. “Durant els propers dos o tres mesos notarem l’efecte del premi, les vendes incrementen” ha dit Estrada.