Les treballadores sexuals del Raval han aixecat la veu en contra de la reforma del Codi penal que presenta al Congrés dels Diputats el PSOE i que busca abolir la prostitució a Espanya. Janet Mérida, portaveu del col·lectiu Putes Llibertàries del Raval, ha afirmat al programa ‘bàsics’, de betevé, que “l’abolició de la llei del treball sexual representaria presentar-nos davant l’Administració com a trossos de carn sense cervell”. En aquest sentit, ha reivindicat l’ofici deixant clar que les treballadores sexuals “no som víctimes, som classe obrera”, i com a tal han de ser reconegudes.

Aquests dimarts, al Raval s’hi van concentrar desenes de treballadores sexuals, entitats i ONG per exigir la despenalització de la prostitució. Més de 200 persones s’han manifestat en contra de la reforma del Codi penal que presenta al Congrés dels Diputats el PSOE. Aura Gonzáles, portaveu del col·lectiu Putes Llibertèries del Raval, ha posat sobre la taula el fet que “nosaltres som les que hem escollit el nostre cos com a força de motor econòmic i som nosaltres qui decideix amb quina part treballar”.

“Som dones empoderades i hem escollit posar preu al treball sexual”

Putes Llibertàries del Raval denuncia que aquesta llei les empenyerà a la clandestinitat i assenyala el risc que poden córrer principalment les prostitutes immigrants en situació irregular. La llei vol multar els pisos on s’exerceix la prostitució i no permetre que les dones treballadores del sexe s’anunciïn.

Apunten que la llei les perjudica perquè “la decisió és nostra i el sistema ens criminalitza”, així com la gent. “Cal que se sàpiga que quan estem amb un client no només follem sinó que també fem de psicòlogues amb persones que necessiten parlar, per exemple”, ha dit Gonzáles.

Quan se’ls ha preguntat sobre la seva situació al Raval, Mérida ha explicat que a Barcelona han entrat “dins l’Administració i estem organitzades. Tenim la sort que no se’ns apliqui la llei mordassa, la d’estrangeria ni l’ordenança cívica”, i ha destacat que a Espanya ja existeix una llei específica contra el tràfic de persones, una de les problemàtiques que envolten la prostitució, i que, per tant, “no és excloent amb la llei del treball sexual”.

Comparteix a: