Tornem a les Escoles vol que la jornada intensiva prevista per al mes de setembre el curs vinent sigui passatgera: “Benvingut sigui l’avançament del curs, però esperem que la jornada intensiva no s’implementi mai més”. Per Sheila González, membre de la plataforma que agrupa famílies i docents en favor del dret a l’educació, “no seria una bona notícia” consolidar la fi de les classes a les 13 h durant el mes de setembre a escoles i instituts que ha previst Educació perquè “implica pèrdua d’aprenentatge i augment de les dificultats en els infants més desafavorits”.

La plataforma no es conforma amb les activitats de lleure voluntàries i gratuïtes que ha previst el departament: “No totes les famílies tenen la capacitat organitzativa”, ha dit González en una entrevista al programa ‘bàsics’. En canvi, sí que veu amb bons ulls avançar el curs escolar al 5 de setembre perquè és una mesura que “afavoreix especialment els infants més vulnerables, perquè no tots tenen un estiu ple d’activitats”. Segons la plataforma, fa falta una organització de les vacances escolars “més racional”.

En contra de la vaga per l’afectació en els infants

Preguntada per la vaga de docents de cinc dies prevista per al març, González considera que “no és una mesura que s’hagi de prendre avui dia perquè els principals afectats són els infants. Tornem a les Escoles coincideix amb els sindicats en la “manca de recursos per al sistema d’educació públic, per a la inclusió i per fer una política educativa més activa”, però creu que la vaga no es justifica per la modificació del curs escolar “just ara, quan les escoles comencen a recuperar la normalitat.

Precisament González ha dit estar “contenta” per la retirada de les quarantenes preventives i creu que també cal eliminar l’obligació de dur mascaretes a l’interior de l’aula, dues mesures que considera que fa temps que caldria haver suprimit.