Persones sense llar de Barcelona s’han organitzat en el primer sindicat d’aquest col·lectiu a la ciutat per reclamar a l’Ajuntament i la Generalitat “solucions definitives al sensellarisme”. Un dels membres del Sindicat de Persones sense Llar de Barcelona, Albert Gort, ha reclamat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, “una reunió urgent amb l’alcaldessa” per abordar la qüestió.

“Estem cansats que l’Ajuntament i la Generalitat no posin solucions quan veritablement creiem que n’hi ha”, ha afirmat Gort. Preguntat sobre què reclamen, el portaveu del sindicat ha insistit que els albergs no són una solució perquè “són una sortida temporal i estan col·lapsats”.

Cansats d’esperar una resposta de l’Administració, ara les persones sense sostre “hem decidit dir prou i alçar-nos”. “Som els de baix de tot, els invisibles per a qui hauria de posar una mica de seny en la situació”, però ara “volem estar presents perquè els números parlen per si sols”, en referència al nombre de persones de dormen al carrer.

“Viure al carrer no és viure”

Albert Gort lamenta que “viure al carrer no és viure”, ja que “hi passes molts problemes”, com ara “la seguretat, falta d’higiene, calor, fred i la falta de recursos”. A més, el portaveu del sindicat recorda que “un any de viure al carrer són tres anys de vida que perds”.