Els treballadors de Serveis Socials del Raval han convocat una vaga aquest divendres, 28 de maig, per deixar d’acompanyar les comitives judicials als desnonaments que hi ha al barri. Critiquen que això els posa en el punt de mira i han patit atacs i ocupacions de les seus. Aquest, però, no és l’únic motiu que els empeny a fer vaga. L’educadora social Marina Dolset afirma que “hi ha un malestar de fons pel model de treball i per intentar resoldre temes estructurals amb tirites”, mentre que la delegada de l’Intersindical de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Esperança Borrull, ha reclamat “més diners i més professionals”.

Les professionals del Raval han convidat la resta de treballadors de serveis socials de la ciutat a fer vaga perquè, diuen, el problema és global i “tots estem entrelligats”.

Dues treballadores dels Serveis Socials del Raval, al ‘bàsics’

TAULA COMPLETA

“Tenim la sensació d’estar parant els cops d’altres administracions o l’Ajuntament”, critica Dolset, qui retreu que s’han generat “unes expectatives entre el que es ven que podem fer i el que realment podem fer” i ha demanat “que s’expliqui bé a la ciutadania per no donar falses expectatives”. Davant d’això, l’educadora social del Raval ha estat contundent: “Hem estat aguantant aquesta situació però ara ja diem ‘prou’ per oferir un servei públic de qualitat“.

“Som un cos d’acompanyament a les famílies vulnerables”

Borrull i Dolset han coincidit a recordar que els Serveis Socials municipals és “un cos d’acompanyament a les famílies vulnerables“. Borrull ha destacat el paper “de contenció de la pobresa” que tenen i sosté que “si no existíssim el caos potser existiria” i, per això, recorda que “hem de treballar amb una qualitat i repensar els serveis socials per atendre la gent amb el temps necessari i professionalitat”.