L’investigador del grup de recerca BIOCOM-SC de la UPC Sergio Alonso ha explicat en una entrevista al ‘bàsics’ que “no hem d’encendre cap alarma” per l’arribada de la variant delta plus del coronavirus a Catalunya. De fet, ha dit que “de moment estem en una situació molt bona” i ha augurat que l’evolució serà més semblant a la de Dinamarca que a la del Regne Unit. De fet, a Dinamarca tot i que el nombre de casos ha anat incrementant no ho fa d’una manera tan acusada com al Regne Unit.

Alonso ha explicat que al Regne Unit l’índex de vacunació és més baix que el de Catalunya i que, a més, es van aixecar les restriccions en un moment en què la incidència del virus encara era alta. En canvi, a Dinamarca les restriccions es van aixecar quan la incidència del virus havia baixat i ara tenen un creixement més lent. Per tot plegat, considera que l’evolució d’aquest país no serà la mateixa que seguiran Catalunya o l’estat espanyol.

“Per Nadal estarem en una situació bona”

De fet, Alonso s’ha mostrat molt optimista per l’elevat índex de vacunació: “Les vacunes són molt efectives respecte a qualsevol variant”, ha dit. I fins i tot ha augurat que “per Nadal estarem en una situació bona”.

Sense mascareta a les escoles

Sergio Alonso s’ha mostrat partidari de començar a relaxar l’ús de la mascareta a les escoles: “Els nens contagien menys que els adults i, per tant, la transmissió és més petita“. El primer lloc on creu que s’hauria de relaxar-ne l’ús és als patis, que són a l’aire lliure. Tot i això, també creu que als interiors a poc a poc s’hauria de començar a plantejar relaxar-ne l’ús.

Entrevista a Sergio Alonso, investigador del BIOCOM-SC
Mira l’entrevista completa