L’artista urbà Cornbread va venir a Barcelona al maig convidat per la galeria d’art Canal Gallery i va deixar la seva estampa en diverses parets de la ciutat. El ‘Gat’, de Fernando Botero, al Raval, va lluir durant uns dies la signatura “Cornbread the legend” i al carrer de la Lleona també hi van aparèixer pintades seves. A la Canal Gallery, al carrer del Palau, al barri Gòtic, va estampar senyals i mapes de Barcelona. Ara les obres ja estan a la venda.

Cornbread, el primer grafiter del món, deixa petjada a Barcelona: “Jo vaig començar aquesta merda”
Cornbread, el pioner del grafit modern, visita Barcelona convidat per la galeria Canal Gallery i omple la ciutat de signatures

Un senyal de trànsit de prohibit el pas amb la signatura del grafiter, que es considera un dels pioners mundials del grafit, es ven a la galeria per 950 €. Pel mateix preu també es pot comprar un cartell d’accés exclusiu per a veïns i serveis de la Rambla i una senyalització provisional per prohibir aparcar motos a la vorera per una fira a Sant Antoni.

El catàleg també incorpora cartells indicatius de parcs i jardins amb la signatura de l’artista urbà. Per 500 € es pot comprar un cartell firmat de prohibit arrencar flors i passejar gossos i, per 280 €, un altre de control de la plaga de processionària amb la frase “Cornbread god father 1967”, l’any en què va començar a pintar a Filadèlfia, la seva ciutat natal, als Estats Units.

La col·lecció inclou diversos plànols de Barcelona amb frases com “First the city, then the world” i “The king of graffity” per 550 €. De totes les obres, se n’ha venut una: es tracta d’un d’aquests plànols amb l’estampa “Cornbread”.

En la seva visita a Barcelona, Cornbread, de nom real Darryl McCray, va pintar amb el dissenyador barceloní Mariscal, que també va sumar-se a l’art de carrer a les parets del Gòtic amb retoladors que no eren permanents.