La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha admès que Barcelona pot tenir problemes de brutícia en alguns punts, tal com han denunciat alguns veïns les darreres setmanes. “En som conscients i ho reconeixem”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Sanz ha dit que un dels objectius principals del govern municipal actual és que “la ciutat estigui neta”, coincideix que “cal reforçar alguns punts” i ha justificat possibles mancances per l’“impàs” entre el contracte actual i el nou, que entrarà en vigor l’any 2022.

Actualment, l’Ajuntament de Barcelona destina prop del 10 % del pressupost a la neteja. Amb aquesta dada, Sanz recorda que el consistori sí que inverteix diners a evitar la brutícia als carrers i té l’esperança posada en el nou contracte, que, diu, deixarà enrere un model “llarg i obsolet”. Entre altres coses, celebra que a partir del 2022 els camions faran menys soroll per evitar molèsties a les nits, hi haurà 400 treballadors més en el servei, es canviaran els contenidors i l’usuari podrà fer seguiment de les tasques de neteja al barri a través d’una pàgina web.

Janet Sanz al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

“Esperem que el nou contracte solucioni molts dels problemes”, ha conclòs Janet Sanz sobre la problemàtica de la brutícia.

Colau diu que la calor hi ha influït

Aquest dilluns al matí, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha fet referència a la brutícia en una entrevista a TV3. Ha convingut que “en alguns moments i en alguns llocs” la ciutat pot estar bruta i, a banda de l’impàs entre un contracte de neteja i l’altre, ha dit que la calor de l’estiu hi ha influenciat.