El carrer del Parlament és una de les vies del barri de Sant Antoni amb més vida social. En la darrera dècada, la zona s’ha posat especialment de moda amb l’obertura de molts locals de restauració nous, l’arribada de la superilla i la renovació del Mercat de Sant Antoni. Aquest canvi de panorama ha dut més volum de gent, més turistes i també més carteristes i robatoris a locals comercials.

Quatre robatoris en només un any

La Luisa Villalta fa 30 anys que regenta una fruiteria al carrer del Parlament i assegura que sempre han patit la delinqüència, però que en els darrers anys la problemàtica s’ha accentuat. Denuncia que en el darrer any han entrat a robar de nit al seu local en quatre ocasions i que hi ha poques botigues que se n’hagin lliurat. Una situació similar l’han viscut al Bar Calders que, des que va obrir les portes ara fa una dècada, els han robat mitja dotzena de vegades.

Presència de carteristes diària

Els responsables dels establiments de restauració també viuen amb neguit l’increment de carteristes prop dels seus bars i restaurants que busquen víctimes a qui robar la cartera, el telèfon mòbil o qualsevol objecte de valor. La Sahilly Peña, responsable de Pepa Tomate, explica que la presència d’aquests lladres és diària i que sovint han d’alertar als clients per tal que no descuidin les seves pertinences. Així mateix, Marc Lamarca, del Calders, diu que la pacificació de carrers de la superilla de Sant Antoni facilita que els carteristes escapin dels vehicles policials. I afirma que tenen la sensació que l’èxit de la zona ha desplaçat part de la delinqüència del centre de la ciutat al seu barri.