Cinc incendis han cremat a Collserola en poc més d’un mes. Això, a les portes d’una temporada estival que els Bombers de Barcelona alerten que serà especialment preocupant per la manca de precipitacions i la previsió d’uns mesos secs. Aquest fet, sumat a “les ganes que té la gent de sortir”, fa que el cos miri ara amb preocupació la revetlla de Sant Joan i tem que hi pugui haver incendis, segons ha dit el cap de dia dels Bombers de Barcelona, Rafa Álvarez, en una entrevista al programa ‘bàsics’. El preocupa “l’ús que la gent pugui fer de l’entorn del parc”, i recorda que “hi ha llocs de la ciutat on només un carrer separa els habitatges de Collserola”.

Rafa Álvarez, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

Davant d’això, Álvarez fa una crida a la ciutadania perquè sigui prudent i demana “fer un ús adequat a l’entorn del parc i el risc que hi ha”. El cap de dia dels Bombers de Barcelona, a més, recorda que està prohibit fer fogueres i llançar petards a una distància determinada de la zona forestal.

Creix el risc d’incendi per l’augment de visites postconfinament

L’increment de visites que hi ha hagut al Parc de Collserola arran dels confinaments per la pandèmia del coronavirus ha provocat un “ús més intensiu del parc” i, en conseqüència, un increment de deixalles, segons ha revelat Álvarez. “Hi ha hagut molta més gent que ha anat al parc per primera vegada i això podria elevar el risc d’incendi”, ha advertit el cap de dia dels Bombers. Davant d’aquest fet, el cos barceloní fa recorreguts a la muntanya i si detecten “qualsevol tipus d’element” ho comuniquen al patronat de Collserola.