Bars i restaurants podrien tornar a servir sopars a partir de la setmana vinent. Aquesta és una possibilitat que estudia Salut i que es debatrà en el si del Procicat aquest dimecres. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, afirma que “tot està sobre la taula” perquè són conscients “que no servir sopars afecta molt la restauració” i, per això, s’analitzarà aquesta possibilitat: “Ho discutirem i ho debatrem i no només el sector de la restauració”, ha dit en una en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé.

Josep Maria Argimon, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Paral·lelament, Argimon ha afirmat que hi haurà canvis en la restauració dels centres comercials, tancada actualment. Preguntat per la possibilitat que reobrin a partir de dilluns, el secretari de Salut Pública ha estat cautelós: “Podrien, en condicional”.

L’obertura total, una possibilitat a partir del dilluns

El govern català estudia aixecar el confinament comarcal a Catalunya a partir de dilluns, 26 d’abril. El Procicat té la proposta sobre la taula i, tal com ja va anunciar fa dies, estudia un altre tipus de confinament, com ara les vegueries o les regions sanitàries. Tot i això, Josep Maria Argimon també ha apunat que l’obertura total és una altra possibilitat: “És una de les coses que hem de debatre i tant de bo pugui ser com més, millor”.

El secretari de Salut Pública sosté que, amb les dades dels últims dies a la mà, “seguim estables” i que, això, “no és una mala notícia”. Tot i això, recorda que les UCI segueixen amb 500 pacients ingressats.