Des de l’abril s’està aplicant a la rambla del Poblenou l’ordenació singular de terrasses que es va aprovar a finals de l’any passat. A més de reduir lleugerament el nombre total de taules al llarg del passeig, la nova norma preveu altres mesures, com un màxim de 12 taules per terrassa o que els vetlladors, ara alineats només al costat Besòs, no ocupin més del 40 % de l’amplada de la rambla.

Però el que ha molestat a alguns empresaris és la distribució que s’ha fet a la pràctica. En restaurants com Don Curado o La Roda, els cambrers han de recórrer ara uns 50 metres per servir les taules del carrer. “Quan veuen aquesta distància, molts clients ho veuen estrany i es queixen que el menjar arriba fred”, diu el Samer Olabi, de La Roda. El desplaçament de les terrasses es deu a què l’ordenació prioritza i allibera els espais de pas o els encreuaments, i això ha limitat l’espai disponible per a les terrasses. Una altra conseqüència és que alguns vetlladors han quedat ubicats davant de les portes d’altres locals: “els clients no saben de qui és la terrassa”, explica el Lassem Ouahmane, de Don Curado. El Samer diu que “hi ha hagut problemes” entre els negocis i “potser n’hi haurà més a la llarga”.

Des del districte de Sant Martí asseguren que estan “en converses” amb el Gremi de Restauració i amb l’Associació d’Hostaleria de la rambla i que s’ha acordat que “durant l’estiu” s’analitzaran les “situacions problemàtiques i els desajustos”. En qualsevol cas, serà “a partir del mes de setembre” quan es facin “els ajustos i les modificacions que calgui” per solucionar aquests casos.