El Gremi de la Restauració de Barcelona lamenta que, després de dies d’increment de contagis i d’especulacions sobre les noves restriccions, el govern català encara no hagi fet cap anunci oficial. “És un desconcert absolut producte del desgovern“, ha dit el seu director, Roger Pallarols, en una entrevista al ‘bàsics‘, de betevé. Assegura que no saben quines restriccions s’acabaran aplicant i critica que no hi hagi diàleg amb l’executiu: “El govern manté un silenci irrespectuós amb el sector“.

Roger Pallarols al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

El sector dels bars i restaurants pot acabar sent un dels afectats per les noves mesures pendents d’anunciar-se. “Que es vulgui tornar a assenyalar la restauració és d’una criminalització intolerable i irresponsable“, ha dit Pallarols. El director del gremi assegura que un altre tancament “compromet la viabilitat econòmica” de moltes famílies i també la de Barcelona.

D’altra banda, Roger Pallarols defensa que la majoria de clients i d’establiments compleixen les mesures d’higiene i de seguretat que han dictat les autoritats sanitàries. Admet que pot haver-hi alguns incompliments “residuals” i per això demana que hi hagi equips de detecció per “corregir-los o sancionar-los”. En tot cas, demana no fer cap tancament. “Cada dia hi ha gent que se salta els límits de velocitat a l’autopista i no ens plantegem tancar l’autopista“, ha dit.