La plataforma pel dret a l’habitatge Resistim al Gòtic ha presentat una denúncia contra el president de la comunitat de veïns del carrer dels Còdols, 27 per coaccions a una família que ocupa un pis d’aquesta finca des de fa un mes i mig. La portaveu de la plataforma, Tiphaine Leurent, denuncia que la nit d’aquest dimecres els veïns “es van negar a obrir la porta de la finca” a l’Aziz i els seus dos fills i, per això, “van haver d’anar a Badalona a dormir a casa d’un amic”. Leurent també assegura que, al matí, la Dounia —dona de l’Aziz— “no va portar el fill a l’escola perquè la porta estava tancada”.

L’acusen de no permetre la instal·lació d’un comptador de llum

Resistim al Gòtic també acusa el president de la comunitat de veïns de no permetre que la Dounia i la seva família disposin de llum al pis, un subministrament que la plataforma ha tramitat amb l’assessorament de l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE). “Dues vegades han vingut els operaris a connectar el comptador però el president de l’escala els hi ha denegat l’accés”, afirma Leurent. En un comunicat, a més, Resistim al Gòtic detalla que s’hi va “oposar agressivament”, fet que “suposa un altre delicte de coaccions”.

La plataforma pel dret a l’habitatge sí que va aconseguir la setmana passada que s’habilités el comptador de l’aigua per al pis.

El pis, en bon estat segons l’Ajuntament

Un informe de l’Ajuntament a què ha tingut accés el ‘bàsics’ determina que el pis està en bon estat i disposa de cèdula d’habitabilitat. De fet, un equip del programa hi ha pogut accedir i Resistim al Gòtic defensa que és un immoble que “està molt millor que altres pisos de Barcelona”.

Irídia i Resistim al Gòtic, al ‘bàsics’

TAULA COMPLETA

El veí acusa Resistim al Gòtic de mentir

La comunitat de veïns de l’immoble nega la versió de Resistim al Gòtic i l’acusa d’haver orquestrat “una ocupació violenta amb intimidació i coacció” i criminalitzar el veïnat. El president dels veïns, Juan Martínez, va afirmar en una entrevista al ‘bàsics’ que va ser una activista de la mateixa plataforma qui va “agafar els nens i es va tancar al pis”, un fet que assegura que Resistim al Gòtic va utilitzar “per pressionar la família, la policia i els veïns”. A més, Martínez assegura que els veïns no van prohibir l’entrada a ningú a l’edifici, tal com afirmaven Irídia i Resistim al Gòtic.

D’altra banda, el president de la comunitat de veïns del carrer dels Còdols, 27 assegura que el pis “no és un habitatge digne” i que no té subministraments: “És un pis sense aigua ni llum i amb humitats”, assegura Martínez. A més, detalla que el fet de no tenir el terra enrajolat fa que els veïns del pis de sota “hagin de suportar tots els sorolls”.

Juan Martínez, president de la comunitat de veïns del carrer dels Còdols, 27

ENTREVISTA COMPLETA

En marxa el procediment judicial

La Dounia, l’Aziz i els seus fills van ocupar el pis, propietat del fons voltor Cerberus, fa un mes i mig. Els Mossos d’Esquadra van intentar desnonar-los però la pressió veïnal ho va impedir, tot i que hi va haver càrregues policials. Ara, han rebut la citació judicial arran de la denúncia de la propietat i Resistim al Gòtic assegura que acompanyaran la família en aquest procés “reclamant i lluitant fins al final perquè Cerberus els faci un lloguer social“.