Quins reptes culturals té Barcelona? Quines assignatures té pendents en aquesta matèria la nostra ciutat? Per esbrinar-ho, aquest dimarts hem preparat un programa del ‘bàsics’ dedicat a la cultura. Hem reunit quatre persones expertes en cultura barcelonina que al llarg de la seva trajectòria professional han tingut un paper destacat en la promoció cultural a la ciutat: Jordi MartíXavier Marcé, Gemma Sendra i Ferran Mascarell.

Tots ells van coincidir en l’òrbita socialista, tot i que actualment només Marcé segueix militant en el partit liderat per Jaume Collboni.

Jordi Martí (BComú)

El regidor de Presidència actual, Jordi Martí (Barcelona en Comú), va ser gerent de l’ICUB des del 1999 fins al 2013. A més, va coordinar el Pla estratègic de l’Ajuntament a les ordres de Ferran Mascarell i va ser sotsdirector del CCCB.

Xavier Marcé (PSC)

L’economista i activista cultural Xavier Marcé, del PSC, és regidor de Turisme i Indústries Creatives a l’Ajuntament de Barcelona. Anteriorment va ser director de Recursos i Acció Social de l’ICUB i també ha estat director de Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet, director del Pla estratègic de cultura de Sabadell i director general de l’Institut Català de les Indústries Culturals.

Gemma Sendra (ERC)

Gemma Sendra és regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya i presidenta del districte de Nou Barris. Va ser gerent del Consorci i la Fundació del Liceu en la seva reconstrucció, i secretària general de Cultura de la Generalitat entre el 2004 i el 2006, a les ordres de Pasqual Maragall. Sendra també ha dirigit i presidit òrgans com el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts o el Recinte Històric de Sant Pau.

Ferran Mascarell (JxC)

Ferran Mascarell, actualment regidor de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, va ser l’impulsor de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), organització que va presidir. A més, Mascarell va ser regidor de Cultura en el govern socialista de Jordi Hereu i més endavant va ocupar la conselleria de Cultura a la Generalitat de Catalunya en dues ocasions.