Des que va esclatar la pandèmia, el març del 2020, s’han detectat uns dos milions de positius a Catalunya, uns 400.000 només a Barcelona. Durant aquests gairebé dos anys hi ha hagut persones que s’han infectat en més d’una ocasió. Un dels qui han tingut la mala sort és Martí Paré, que és neuròleg a l’Hospital Germans Trias i Pujol i ha passat tres cops la malaltia: durant la primera onada el 2020, amb la variant delta l’estiu del 2021 i aquest Nadal amb l’òmicron.

“Sempre he tingut tendència a agafar refredats, i això ha estat motiu de mofa en el meu entorn laboral“, explica Paré. La primera infecció va ser a la feina, a l’Hospital Germans Trias i Pujol, i els contagis següents, segons assegura, fruit de la interacció social a l’estiu i les trobades d’aquest Nadal. Reinfectar-se de la malaltia és poc corrent, segons un estudi de la revista mèdica ‘The Lancet’, que apunta que la probabilitat d’agafar la covid-19 més d’un cop és del 0,65 %.

Símptomes lleus i vacunat amb tres dosis

Tot i l’encadenament de contagis, en Martí recorda que la primera infecció la va passar “amb símptomes forts”. Les vacunes posteriors, en el seu cas, no li han estalviat els contagis, però poden ser el motiu que explica que, en les dues infeccions següents, passés la malaltia com “un refredat lleu”.

Preguntat per la seva feina a les unitats de neurologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, explica que no han hagut de tractar directament amb la covid-19, però sí amb alguns dels símptomes persistents, com la cefalea. Alhora, també han hagut d’atendre casos de despertaments amb confusió de pacients que han passat ingressos llargs a les UCI per tractar la covid-19.