El Grup Mineralògic Català reclama que es rehabiliti el Museu Martorell de Geologia, al parc de la Ciutadella. En una entrevista al ‘bàsics’, el president de l’entitat, Frederic Varela, ha afirmat que l’Ajuntament és “garant” tant d’aquestes instal·lacions com de la resta de palaus que hi ha al parc. Per això, demana inversions al consistori. Amb aquest objectiu han començat una recollida de signatures a la plataforma Change.org.

El cas ha saltat a la llum després que una de les responsables de patrimoni del museu pengés a les xarxes socials un vídeo del 16 de novembre amb aigua caient del sostre. La pluja, que va causar estralls a diversos punts de la ciutat, també es va filtrar a les instal·lacions.

Varela també ha explicat al ‘bàsics’ que cal protegir, d’una banda, l’edifici, i de l’altra les col·leccions que encara hi ha a l’interior. S’hi guarden prop de 300.000 minerals, roques i fòssils. Segons Varela, entre aquestes hi ha minerals als quals la humitat pot alterar, i d’altres que, directament, es farien malbé. “Es poden produir pèrdues irreparables”, ha dit.

El Museu Martorell es va inaugurar fa 136 anys i està tancat al públic des del 2011. Va ser el primer edifici que es va construir a Barcelona, específicament, per encabir-hi un museu. Per això, el Grup Mineralògic Català reclama que es torni a obrir amb la mateixa finalitat i que s’hi continuï exhibint el llegat geològic de la ciutat.