L’empresa de lloguer de patinets elèctrics Reby, que opera a Barcelona des del desembre passat, ha xifrat en 600.000 els viatges que els usuaris han fet des que la companyia va entrar en funcionament a la ciutat. Així ho ha explicat la cofundadora de l’empresa, Cristina Castillo, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Per Castillo, aquesta dada demostra que a Barcelona “hi ha molta demanda” d’aquest servei.

“La magnitud de multes que hem rebut és molt gran”

En aquests moments, segons Castillo, el nombre de multes que han rebut “és molt elevat”. A començaments d’any, de fet, tal com assegura la responsable de Reby, la companyia ja acumulava una cinquantena de multes interposades per l’Ajuntament per operar il·legalment a Barcelona.

Cristina Castillo reconeix que n’han pagat algunes i han recorregut contra d’altres. Ha explicat, a més, que l’Ajuntament els ha requisat patinets.

El canvi de model podria posar en risc el futur de l’empresa

La cofundadora de Reby destaca que, per tal d’adaptar-se a la normativa de l’Ajuntament, que no els permet aparcar els patinets a l’espai públic, han llogat espais privats per tal d’estacionar-hi aquests vehicles. En cas que algun usuari deixi el patinet a l’espai públic, segons Castillo, “tenim una flota que s’encarrega d’aparcar-los correctament”.

La cofundadora de Reby ha lamentat que estacionar els patinets elèctrics a espais privats, com aparcaments, “no és pràctic per als usuaris”, un fet que té “un risc per a l’empresa” i que podria “fer que haguéssim de tancar”.

Negociacions amb la mirada posada a l’abril

L’Ajuntament treballa en una nova ordenança que preveu tenir enllestida a l’abril i que servirà per regular l’activitat de les empreses de lloguer de patinets elèctrics, com Reby. En aquest sentit, Castillo ha detallat que prenen part en aquestes trobades i ha qualificat l’actitud de l’Ajuntament de “molt participativa”.

Mentre no hi hagi una normativa, l’Ajuntament ha prohibit operar a totes aquelles empreses sense llicència. Ara mateix només hi ha una companyia que té regularitzada la situació i que circula pels carrers de Barcelona des del mes de juliol.