El Raval organitza un acte solidari per a dimarts, 4 de juny, al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu. Es tracta d’una trobada de captació de fons pionera a Catalunya en què es vol recollir suport per a tres projectes del barri adreçats a dones i impulsats per entitats locals en el primer Cercle de Suport #SumapelRaval. Els cercles de suport són esdeveniments de captació de fons per a projectes que milloren la qualitat de vida d’una comunitat. La crida de Tot Raval va reunir 17 iniciatives, de les quals se n’han triat tres que participaran en aquest acte filantròpic.

En una entrevista al ‘bàsics’ Òscar Esteban, director de Tot Raval, ha explicat que aquesta fórmula per captar fons està inspirada en una tècnica que un marxant d’art va importar a l’àmbit social amb la idea de ser més efectiva si s’ajuntava gent d’un mateix territori. Ara, explica, espera que funcioni també al Raval.

Per Fàtima Ahmed, de l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona, és una oportunitat per “visibilitar tot el potencial femení que tenen les dones del barri del Raval”. En el cas de l’entitat, la seva proposta agafa aquest talent femení que hi ha al barri per “teixir comunitats per dissenyar el seu futur col·lectivament”.

Tres projectes amb potencial femení que reforcen la comunitat

Una de les iniciatives seleccionades és Cosim comunitats, dissenyem el futur, de Diàlegs de Dona, un projecte de costura, patronatge i confecció amb perspectiva comunitària. També hi participa ‘Entre-dones’, del Gimnàs Social Sant Pau, una activitat per millorar el benestar personal i la qualitat de vida de dones en situació de vulnerabilitat, risc de pobresa extrema i sense llar del Raval. L’última iniciativa triada és Equitat menstrual, del Casal dels Infants, la Fundació Gavina, l’AEI Raval, el Centre Socioeducatiu Raval de la Fundació Pere Tarrés i la dinamització de Tot Raval, una campanya que ofereix a les joves dels centres oberts del barri un lot de productes per a la cura menstrual i també acompanyament i formació.