El soroll dels locals d’oci nocturn del carrer de Tuset fan la vida impossible als veïns: “És com tenir una festa major cada cap de setmana, la situació està descontrolada”, ha explicat Mercè Espinosa, veïna del carrer, en una entrevista al programa ‘bàsics’. Calculen que en tan sols 300 metres hi ha 24 locals que generen molèsties a la nit: “La gent ha de dormir amb taps i ens està afectant la salut“, ha afegit la també veïna Cristina Minguell.

Per fer-se sentir, han creat la plataforma Salvem Tuset i Entorn, que ja agrupa uns 700 veïns dels carrers de Tuset, però també dels de Balmes, de Moià i del Bon Pastor i la travessera de Gràcia. A més dels problemes de soroll, els veïns també es queixen de dificultats en la recollida de les escombraries: “Hi ha un excés de residus que el camió que passa no pot absorbir, necessita una hora i mitja per netejar i això fa caravana de cotxes. És una bola que va sumant problemes”, diuen les veïnes.

En les darreres setmanes hi ha hagut reunions amb el consistori que els membres de Salvem Tuset i Entorn agraeixen. Entre les peticions que han fet hi ha més presència policial perquè “quan truques a la Guàrdia Urbana venen, però hi hauria d’haver presència permanent”. L’Ajuntament accepta que la situació de nit a la zona és “complexa” i ha acceptat instal·lar sonòmetres durant nou setmanes al carrer per determinar si la zona s’ha de declarar com a tensionada acústicament, arran d’una proposta d’ERC.

La patronal de l’oci nocturn rebutja limitacions

Per Fernando Martínez, director general de Fecalon, si s’imposa una limitació d’horaris als locals, el remei seria pitjor que la malaltia: “Si tanques a les quatre, tindràs la gent de cop al carrer i hi haurà més problemes”, ha assegurat al ‘bàsics’. Martínez ha demanat suport a la Guàrdia Urbana i als Mossos d’Esquadra en el moment de tancament: “No ens podem fer càrrec del seu èxit, perquè Barcelona té un dèficit de locals d’oci nocturn i els clients s’acaben concentrant en punts de la ciutat”.