La neteja de la ciutat preocupa als barcelonins i són molts els ciutadans que fan sentir les seves queixes a les xarxes socials i també utilitzant els canals oficials de l’Ajuntament. Al ‘bàsics’ hem recollit els comentaris que els espectadors ens han fet arribar sobre la ubicació dels contenidors, el soroll dels camions de recollida i el reciclatge del vidre. Carlos Vázquez, director dels Serveis de Neteja i Gestió de Residus, hi ha donat resposta.

El WhatsApp dels Informatius de betevé
Fes-nos arribar els teus comentaris o queixes en un missatge al 638 292 297

Sobre l’emplaçament dels contenidors, Vázquez ha admès que trobar-los la ubicació ideal a la via pública és difícil i cal tenir en compte molts factors: “Pensem en l’usuari per decidir on col·locar-los i cal tenir en compte l’ús que se’n farà, que no tingui impediments per accedir-hi i alhora complir criteris de seguretat bàsics. És una suma de qüestions”.

Al carrer del Torrent de les Flors ens van col·locar cinc contenidors grans, a un pam escàs de les finestres de baixos habitats. Els veïns vam demanar de posar-los al carrer del Cardener, on no hi ha habitatges, però ens diuen que la nova ubicació facilita les maniobres dels camions. Sembla que això és més important que la brutícia i la pudor que suportem els veïns”
Montse Roca

“Posar contenidors a tocar de baixos habitats no és la ubicació ideal, però és una infraestructura de ciutat que és necessària“, ha apuntat el director dels Serveis de Neteja i Gestió de Residus en resposta a aquesta queixa. Segons ha dit, està sobre la taula la possibilitat de desplaçar-los, però “la complexitat del teixit de Gràcia requereix un estudi en profunditat”.

Visc al carrer de Rocafort, entre Manso i Tamarit. Hi ha qüestions que es poden i s’han d’assumir abaixant el cap, però tenir 10 contenidors pràcticament sota el balcó (més un enmig del carrer) no té cap sentit per al ciutadà”
Eva Caballero

“En aquest tram del carrer de Rocafort ja s’han retirat alguns contenidors“, ha explicat el responsable de l’Ajuntament. Aquí, el nou carril bici del carrer de Manso ha obligat a reubicar-ne a Rocafort.

El problema és al carrer de Virgili, on actualment hi ha 21 contenidors. Al carrer del Pare Manyanet hi havia espai disponible suficient per posar-los i no molestaven els veïns quan venien a recollir les deixalles amb els camions. Ara hi ha aparcaments per a motos i bicis”
Diego Rebollo

“Al carrer de Virgili properament es retiraran contenidors”, ha explicat Vázquez. “Quan ubiquem contenidors, al cap d’unes setmanes podem analitzar si són utilitzats i, en cas que sigui necessari, prendre la decisió de retirar-ne”.

Els contenidors del vidre tenen el forat molt petit i has d’anar llançant una per una les ampolles. Quan se’ns va trencar el vidre d’una finestra, no el vam poder encabir”
Quim

Els Serveis de Neteja i Gestió de Residus expliquen que “el forat està adaptat al tipus de residu, en aquest cas les ampolles de vidre. Per a la restauració, es pot demanar el servei de recollida comercial del vidre amb un contenidor especial on llançar les ampolles, que es recull en horari diürn”. El vidre de les finestres, però, no es pot dipositar en aquest contenidor, sinó que cal dur-lo a un punt verd.