Familiars de persones enterrades en nínxols al cementiri de Montjuïc s’han acostat durant les darreres hores a la zona on divendres hi va haver un esfondrament per verificar l’estat de les seves tombes. Dos afectats directes asseguren que havien advertit de deficiències a la paret esfondrada mentre que altres visitants asseguren que aquesta zona del cementiri està mal mantinguda.

Aquest dilluns ha seguit el degoteig de persones que han anat fins al cementiri de Montjuïc per comprovar l’estat del seu nínxol després que divendres al matí cedís un bloc amb 140 sepultures. Uns dels propietaris afectats han explicat a betevé que en nombroses ocasions havien advertit que la zona estava en mal estat, fins i tot amb despreniments periòdics de petites pedres a les façanes.

Alguns propietaris que no n’han resultat afectats i que, per tant, no havien estat avisats per Cementiris de Barcelona igualment s’han acostat a la zona per verificar els seus nínxols. Tots ells han expressat queixes pel mal manteniment de les sepultures.

Cementiris de Barcelona recorda que la restauració de les façanes i el manteniment de l’estructura corre a càrrec de l’empresa mentre que els propietaris s’han d’ocupar dels elements decoratius. S’està duent a terme una rehabilitació dels cementiris de la ciutat des del 2012 i ja s’hi han invertit 12,5 milions d’euros.