Els dos mòduls que hi ha instal·lats a tocar del Museu del Disseny serveixen de referència per entendre com seran les tres promocions d’habitatge que l’Ajuntament té previst tirar endavant amb aquest mètode. Estan moblats gairebé tal com s’entregaran quan s’hagin enllestit els blocs d’edificis, fins i tot amb els llits fets i la taula del menjador parada.

Això encurioseix aquells que decideixen visitar la mostra. Al programa ‘bàsics’ hem acompanyat en Manel Garcés, voluntari de la Fundació Arrels, que ha repassat de dalt a baix els pisos i n’ha destacat les virtuts. La Maria Labazuí, que estudia a la Universitat Pompeu Fabra, no ho veu tan clar amb el mòdul més petit, de 29 metres quadrats, i dubta a valorar-lo: “Crec que m’angoixaria una mica”.

A l’exposició, que estarà oberta cada dia de la setmana fins al 29 de juliol i en horari reduït a partir de llavors, també hi hem trobat l’Ana María Llorente, que hi ha anat a donar un cop d’ull perquè la seva filla està en llista d’espera d’un pis de protecció oficial. Llorente considera que no són massa petits i estan suficientment ben equipats.