Gorgues ha tret importància a la quantitat de pisos buits que hi ha a la ciutat. Considera que habilitar els habitatges on ara no viu ningú no seria una resposta suficient per a la demanda que hi ha. A més, ha assenyalat que els pisos que es lloguen a la ciutat, de mitjana, no duren més de 15 dies en el mercat.

El president de la Cambra de la Propietat creu que el sostre del lloguer dependrà de la renda dels ciutadans i s’ha mostrat convençut que mentre alguns sectors professionals tinguin expectatives econòmiques positives els lloguers creixeran. “El problema és per a aquells que no poden pujar-se en el carro de la millora de rendes”.

L’àrea metropolitana perd atractiu

Òscar Gorgues ha assegurat que els barcelonins ja no valoren canviar la ciutat pels municipis propers de l’àrea metropolitana. Argumenta que, com a conseqüència que una part de la població hi va anar a viure per l’increment del preu del lloguer a la Ciutat Comtal, el cost de l’habitatges en aquestes viles també s’ha encarit. Això, considera, ha tret atractiu a marxar de la ciutat.