Mitjançant el cens que el consistori està elaborant pentinat els immobles barri a barri, s’ha constatat que menys d’un 4 % dels pisos de la ciutat estan buits. Per Burón, la manca de producte immobiliari disponible crea tensió en el mercat i evidencia la necessitat d’enfortir la gestió pública.

Una tempesta perfecta

El gerent d’Habitatge considera també que Barcelona viu una situació de “tempesta perfecta” provocada per l’atractiu de la ciutat, la pressió sobre el territori i el nivell actual dels salaris, que no permet als ciutadans “mantenir-se en una situació de preus creixents”.

Lluita activa contra el frau en el lloguer públic

Javier Burón ha explicat també durant l’entrevista que l’Ajuntament vetllarà perquè no hi hagi frau en el lloguer públic. Després d’una primera pentinada del total del parc públic d’habitatge, el consistori ha detectat que el 96 % dels inquilins en fan un bon ús, però ha aprofitat per advertir aquells que cometin irregularitats: “No és que ho haguem vist tot una sola vegada, sinó que ho estem veient tot sempre. Els que facin un ús irregular de l’habitatge han de saber que més d’hora o més tard, trucarem a la seva porta“. Amb aquesta sentència el gerent d’Habitatge ha manifestat que el consistori es mantindrà en vigilància constant en la totalitat dels pisos públics.