El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que la fi del pacte de govern amb el PSC no suposa un trencament de relacions amb els socialistes de cara a futurs acords. “S’ha posat fi a un govern, però això no vol dir que s’hagin trencat ponts”, ha afirmat en una entrevista al programa ‘bàsics’. Pisarello s’ha mostrat confiat que hi pugui haver acords puntuals i, de fet, ha admès que hi haurà càrrecs de confiança del PSC en l’executiu municipal que es mantindran tot i haver posat fi a la coalició de govern.

Pisarello ha assegurat que el balanç de govern amb el PSC és positiu en molts àmbits i comparteix les paraules de Jaume Collboni (PSC) de sentir-se orgullós de la feina feta. El primer tinent d’alcalde ha criticat l’acostament dels socialistes a PP i Cs amb l’aplicació de l’article 155 i els ha instat a recuperar posicions d’esquerres. “Haver arribat fins aquí no m’agrada”, ha dit Pisarello en relació amb la consulta interna a BComú: El tinent d’alcalde no ha volgut revelar per quina opció es va decantar ell en la votació.

Pisarello ha explicat que els regidors de BComú han començat a discutir com recuperen les àrees que ha dut el PSC en aquest últim any i mig. La previsió és tenir el nou cartipàs aquesta setmana. Pisarello no ha descartat que es quedi amb la part d’Empresa que duia Jaume Collboni. A més, ha dit que no s’incrementaran el nombre de comissionats -ara n’hi ha 10-, i ha reconegut que alguns càrrecs de confiança posats pel PSC seguiran. “En alguns àmbits hi haurà canvis, i en d’altres no, perquè les polítiques que hem iniciat amb el PSC han funcionat”, ha explicat.

La incògnita del pressupost

La Comissió d’Economia d’aquest dimarts ha de debatre l’aprovació inicial del pressupost per al 2018. Gerardo Pisarello ha dit al ‘bàsics’ que el govern no sap quin resultat tindrà la votació. Ha explicat que el PDeCAT i ERC havien supeditat el diàleg al pacte amb el PSC i que estan en espera de quina serà ara la seva posició. El primer tinent d’alcalde ha recordat que la votació d’aquest dimarts és un punt inicial i que durant tota la tramitació la proposta pot ser enriquida.