Pisarello ha afirmat que “crec que això forma part d’un full de ruta que el govern té decidit amb la CUP” i que “nosaltres no compartim”. Tot i això, ha insistit que escoltaran la proposta. “Si el govern posa sobre la taula un referèndum amb garanties, hi serem” però no “si es tracta d’una altra cosa o una protesta” ha afirmat

L’alcalde accidental ha refermat el “compromís amb el referèndum” però ha reiterat que han de conèixer el proposta del govern abans de decidir la posició “que tindrem perquè també hi haurà un debat intern” dins del partit.

“Hi ha inversions que no són benvingudes a la ciutat”

Pisarello també ha parlat d’habitatge i de la marxa de veïns d’alguns barris per l’augment del preu del lloguer. “Llancem un missatge molt clar: hi ha inversions que no són benvingudes a la ciutat” ha dit en referència a la compra d’edificis per part de grans inversors “que només busquen espais per desenvolupar accions especulatives”. Ha afegit que l’Ajuntament farà servir totes les eines per evitar-ho. Ha posat d’exemple el cas de l’edifici del carrer Leiva -on el consistori va fer valer el seu dret de retracte per comprar l’immoble- tot i que ha aclarit que aquest sistema no el pot utilitzar sempre. També ha carregat contra els partits polítics “que ens critiquen per les polítiques d’habitatge”, però després “no estan disposats a regular els lloguers”.  “Són còmplices de l’especulació que s’està produint” ha dit i ha citat Cs i PP.