La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha alertat al programa ‘bàsics’ que els narcopisos estan comportant “problemes afegits”, tant pel que fa a la convivència en les escales de veïns on s’ubiquen, com pel que fa a la salut. Per una altra banda, Pin ha assegurat que la situació que viu el Raval respon al patró de la gentrificació.

Segons Pin, les queixes de veïns pel consum d’estupefaents al carrer ha dut molts narcotraficants a dir als seus compradors que consumeixin la droga als mateixos pisos on la compren, els coneguts com a narcopisos. Això, ha advertit Pin, té “problemes afegits” en la convivència amb els veïns, que ha qualificat de greu. També en la salut, perquè “tenim sales de venipunció justament perquè la gent que consumeix pugui fer-ho en condicions”.

Possible vinculació amb la gentrificació

Tot i que la regidora del districte no ha vinculat directament la situació que viu el Raval amb l’expulsió dels veïns de tota la vida, Pin sí que ha assegurat que “coincideix molt” amb la primera fase dels processos de gentrificació. Com a mesura per lluitar-hi en contra, Pin ha assegurat que el govern municipal està parlant amb els propietaris dels pisos buits per mobilitzar-los.